Masterclass by Park Studios

Tillbringa två dagar i en av Sveriges mest välutrustade studio och ta del av Stefan Bomans stora kunskap och långa erfarenhet. Utveckla dina kunskaper inom musikproduktion och inspireras till att göra ännu bättre produktioner. Under dessa exklusiva masterclasses med endast 8 deltagare kommer du aktivt delta i alla moment. Tag chansen att testa på att lära dig mer om den mest omtalade studioutrustningen, såväl analog vintageutrustning som marknadens nyaste och mest använda plug-ins.

Stefan Boman började sin karriär 1995 i Polar Studion som byggdes av ABBA. Där avancerade han snabbt till att bli hustekniker i A-studion och jobbade bland annat med Def Leppard, Burt Bacharach, Alice Cooper, Chic, Kent, The Hellacopters, Backstreet Boys, Freddie Wadling och Sahara Hotnights. Efter 2001 frilansade Stefan och arbetade i olika studios i Europa och landade sedan som delägare och producent i Park Studios tillsammans med Kent 2004. Idag är Stefan VD, producent, inspelnings- och mix-tekniker i Park Studios.

Park Studios i Älvsjö byggdes 1977 och har sedan dess varit en välbesökt studio där en mängd artister och band i olika genres spelat in sina album och hits. 2004 köptes studion av bandet Kent och producenten Stefan Boman. Flertalet av Kents album repades, spelades in och producerades just här. Utöver Kent så har bland annat Graveyard, The Hellacopters, Salem al Fakir, The Hives, Eva Dahlgren, The Solution, Hello Saferide, Camera Obscura, Lisa Miskovsky och Backyard Babies besökt studion, för att nämna några. 2017 strukturerades ägandeformen av studion om, gitarrist Sami Sirviö och producent Stefan Boman stannade kvar och startade ett nytt företag tillsammans med creative director Jörgen Ringstrand. Idag är Park Studios hjärtat i en verksamhet som även inkluderar skivbolag, livescen och en kreativ avdelning. 2017 uppdaterades studion och är idag en av nordens mest välutrustade studios med fokus på vintageutrustning.

Kursupplägg

Dag 1 med fokus på inspelning.
Dag 1 består av en workshop där vi spelar in ett band i studion. Workshopen bygger på aktivt deltagande. Vi kommer att gå igenom inspelningstekniska aspekter så som mikrofonval och dess placering, användning av EQ och kompressor vid inspelning. Vi pratar om fallgropar och tips på lösningar. Vi kommer även få inblick i hur man som producent kan förhålla sig till ett band/artist och musiken som spelas in.

Dag 2 med fokus på mixning.
Under dag 2 kommer vi att fördjupa oss i mixning. Detta sker delvis genom demonstration och mix av inspelning från dag 1 samt demontering av redan färdigställda mixar.

Det kommer finnas gott om tid för frågor och diskussion under båda dagarna.

Viss förkunskap och ett stort intresse för musikproduktion krävs för att gå kursen.
Inspelning och mix sker i programmet Pro Tools.

Datum: 21-22 April 2018
Tider: Lördag 9.30-18, Söndag 9.30-16
Kostnad: 6000 kr
Frukost, lunch & fika ingår båda dagarna
Sista anmälningsdag: 9 april 2018

Välkommen med din anmälan via formuläret nedan!