Masterclass

Masterclass i mixning med Stefan Boman 17-18 November 2018.

Park Studios och Stefan Boman hälsar dig välkommen 17-18 November 2018. 

Efter lyckad masterclass i våras får vi nu träffa Stefan Boman på hemmaplan igen! Den här gången är det fullt fokus på mixning som gäller. Ta del av Stefans stora kunskap och långa erfarenhet. Se hur han arbetar med den mest omtalade studioutrustningen, såväl analog vintageutrustning som plug-ins. Under denna exklusiva 2-dagars masterclass med endast 8 deltagare kommer du aktivt delta i momenten. Du kommer att kunna få feedback och vägledning av Stefan på dina egna mixar och det finns gott om utrymme att ställa frågor och diskutera. 

Stefan Boman är kanske mest känd för sitt långa samarbete som producent och mix-tekniker för Sveriges största rockband Kent. Han började sin karriär 1995 i Polar Studion som byggdes av ABBA. Där avancerade han snabbt till att bli hustekniker i A-studion och jobbade bland annat med Def Leppard, Burt Bacharach, Alice Cooper, Chic, Kent, The Hellacopters, Backstreet Boys, Freddie Wadling och Sahara Hotnights. Efter 2001 frilansade Stefan och arbetade i olika studios i Europa och landade sedan som delägare och producent i Park Studios tillsammans med Kent 2004. Idag är Stefan VD, producent, inspelnings- och mix-tekniker i Park Studios.

Ta chansen att tillbringa två dagar i en av Sveriges mest välutrustade studios och träffa Stefan Boman på hemmaplan! 

Sista anmälningsdag 9/11 -2018 

Kursupplägg 

Den här helgen fokuserar vi helt på mixning.

Helgen består av tre delmoment.

– Mixning av låt.

Under dagen får du vara med när Stefan mixar en fullt arrangerad låt. Vi går in på hur man kan förbereda sig och tänka från uppstart av en mix och vidare under processen. Mixning sker i programmet ProTools och Stefan använder både analog vintageutrustning och plug-ins. Du kommer att få möjlighet att ställa frågor längst vägen.

– Demontering av färdigställda mixar.

Stefan plockar isär redan färdigställda mixar och djupdyker i ljudbilden. Här får du ta del av väl utvalda knep som använts flitigt i olika situationer. Exempelvis tittar vi närmare på parallell komprimering, sångkedjor och effekter och hur man kan ”rädda” bristfälligt inspelade trummor med mera.

– Feedback på egen mix.

Innan helgen ber vi alla deltagare skicka in en egen mix som underlag för feedback. Vi lyssnar på låtarna i gruppen och därefter får vi ta del av Stefans feedback.

Under helgen förespråkar vi aktivt deltagande och du får självklart möjlighet att ställa frågor i alla delmoment.

Tider: Lördag 9.30-18, Söndag 9.30-16
Kostnad: 6000 kr (inkl. moms)
Frukost, lunch & fika ingår båda dagarna
Sista anmälningsdag: 9 november 2018