Uncategorized

Masterclass by Park Studios #2 – Mixing

Masterclass på Park Studios:

Tillbringa två dagar i en av Sveriges mest välutrustade studio och ta del av Stefan Bomans stora kunskap och långa erfarenhet. Utveckla dina kunskaper inom musikmixning och inspireras till att göra ännu bättre egna mixar. Under dessa exklusiva masterclasses med endast 8 deltagare kommer du aktivt delta i alla moment. Tag chansen att testa på att lära dig mer om den mest omtalade studioutrustningen, såväl analog vintageutrustning som marknadens nyaste och mest använda plug-ins.

Stefan Boman började sin karriär 1995 i Polar Studion som byggdes av ABBA. Där avancerade han snabbt till att bli hustekniker i A-studion och jobbade bland annat med Def Leppard, Burt Bacharach, Alice Cooper, Chic, Kent, The Hellacopters, Backstreet Boys, Freddie Wadling och Sahara Hotnights. Efter 2001 frilansade Stefan och arbetade i olika studios i Europa och landade sedan som delägare och producent i Park Studios tillsammans med Kent 2004. Idag är Stefan VD, producent, inspelnings- och mix-tekniker i Park Studios.

Park Studios i Älvsjö byggdes 1977 och har sedan dess varit en välbesökt studio där en mängd artister och band i olika genres spelat in sina album och hits. 2004 köptes studion av bandet Kent och producenten Stefan Boman. Flertalet av Kents album repades, spelades in och producerades just här. Utöver Kent så har bland annat Graveyard, The Hellacopters, Salem al Fakir, The Hives, Eva Dahlgren, The Solution, Hello Saferide, Camera Obscura, Lisa Miskovsky och Backyard Babies besökt studion, för att nämna några. 2017 strukturerades ägandeformen av studion om, gitarrist Sami Sirviö och producent Stefan Boman stannade kvar och startade ett nytt företag tillsammans med creative director Jörgen Ringstrand. Idag är Park Studios hjärtat i en verksamhet som även inkluderar skivbolag, livescen och en kreativ avdelning. 2017 uppdaterades studion och är idag en av nordens mest välutrustade studios med fokus på vintageutrustning.

Kursupplägg 9-10 juni

Den här helgen fokuserar vi helt på mixning.
Helgen består av tre delmoment.

– Mixning av låt.
Under dagen får du vara med när Stefan mixar en fullt arrangerad låt. Vi går in på hur man kan förbereda sig och tänka från uppstart av en mix och vidare under processen. Mixning sker i programmet ProTools och Stefan använder både analog vintageutrustning och plug-ins. Du kommer att få möjlighet att ställa frågor längst vägen.

– Demontering av färdigställda mixar.
Stefan plockar isär redan färdigställda mixar och djupdyker i ljudbilden. Här får du ta del av väl utvalda knep som använts flitigt i olika situationer. Exempelvis tittar vi närmare på parallell komprimering, sångkedjor och effekter och hur man kan ”rädda” bristfälligt inspelade trummor med mera.

– Feedback på egen mix.
Innan helgen ber vi alla deltagare skicka in en egen mix som underlag för feedback. Vi lyssnar på låtarna i gruppen och därefter får vi ta del av Stefans feedback.

Under helgen förespråkar vi aktivt deltagande och du får självklart möjlighet att ställa frågor i alla delmoment.

Datum: 9-10 juni 2018
Tider: Lördag 9.30-18, Söndag 9.30-16
Kostnad: 6000 kr
Frukost, lunch & fika ingår båda dagarna
Sista anmälningsdag: 1 juni 2018

Välkommen med din anmälan via formuläret nedan!